Skip to content

Document Header

(Български) Проблемът със старите автомобилни гуми е на път да бъде решен по екологичен начин

Leider ist der Eintrag nur auf Bulgarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

15 ноември, 2021

Проблемът с един от най-сериозните отпадъци е на път да бъде решен.

Фирма „Еко Енерджи 50“ ООД, в която акционер е и „Булболт АМ“ ЕООД има инвестиционно намерение да изгради инсталация за рециклиране на отпадъчни автомобилни гуми чрез иновативна безотпадна пиролизна технология за получаването на екологично чисто пиролизно масло, карбон, газ и стоманена тел. Получените суровини отново ще се влагат в получаването на нови екологични продукти в кръгова икономика, каквито са изискванията на Европа.
За реализирането на инвестиционното намерение фирмата ще закупи инсталация от един от лидерите в технологичното оборудване. С това ще се осигури безотпадна технология, най-високо ниво на пречистване на газове, нулево замърсяване с емисии, като инсталацията ще има най-модерния модул за пречистване, използван и работещ досега единствено във Великобритания.
Вторият ще бъде инсталиран в гр. Пловдив, в промишлена сграда намираща се на ул. Кукленско шосе № 15 на Раьон Южен.
За първи път в България на инсталацията ще бъде монтиран газов анализатор, който ще предава 24 часа онлайн информация към РИОСВ-Пловдив, за да се следят показателите на инсталацията.